flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чергове хакерське розсилання.

01 грудня 2023, 09:14

 

Фахівці Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявили чергову спробу хакерів обманом заманити українців до своїх тенет. Цього разу через масове розповсюдження електронних листів із темою «Повістки до суду», які містили вкладений файл «Господарський суд Одеської області Повістка до суду.rar».

У зазначеному RAR-архіві був захищений паролем файл «Повістка до суду.rar», в якому заархівовано документ із макросом «Повістка до суду.doc». Якщо відкрити цей файл і активувати макрос, врешті-решт на комп’ютері буде встановлена програма RemcosRAT, що дасть хакерам можливість віддалено управляти пристроєм.

Розсилання електронних листів здійснене більше ніж 15 000 адресатам із використанням легітимних скомпрометованих облікових записів одного з органів судової влади України. Однак фахівці CERT-UA заздалегідь розкрили зловмисний задум та вжили невідкладних заходів з мінімізації вірогідності реалізації кіберзагрози.

Просимо у разі отримання такої розсилки зі скриньки inbox@adm.od.court.gov.ua не відкривати архів та видаляти повідомлення. 

ООАС вживає всіх необхідних заходів щодо налагодження коректної роботи електронної поштової скриньки.