flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чиновникам дадуть е-посвідчення держслужбовця у Дії, а згодом – люди зможуть ставити їм оцінки через застосунок, — Федоров

04 грудня 2023, 09:45

Уряд дав старт Дії для держслужбовців. Тепер у Дії для чиновників будуть Електронне посвідчення, можливість брати участь в опитуваннях та безпека. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дає змогу запустити сервіс Дія.Офіс для посадовців. Наша мета — через цифровізацію підвищити ефективність роботи держслужби.

Працівники держустанов зможуть у Дії:
— мати електронне посвідчення держслужбовця;
— проводити опитування та користуватися сервісами, які підвищать ефективність комунікації;
— авторизуватися на корпоративних ресурсах за допомогою Дія.Підпису — це підвищить безпеку доступу до важливих документів чи файлів», - зазначив Федоров.

Крім того, через Дія.Офіс можна буде переглянути інформацію про структуру держорганів та відповідальних за напрями. Це, за словами міністра, збільшить прозорість їхньої роботи.

У майбутньому в Дія.Офіс буде інформація по цілях кожного міністерства та Уряду загалом.

«Також у планах запустити на основі застосунку сервіс, де буде оцінка ефективності та КРІ для кожного держслужбовця — так суспільство зможе оцінити й ефективність його роботи, і актуальність цілей», - підкреслив Федоров.

Йдеться про затверджений 1 грудня Порядок використання функціональних можливостей Єдиного державного вебпорталу електронних послуг для задоволення потреб в автоматизації та цифровізації процесів, повʼязаних із виконанням посадових обовʼязків, та обміну інформацією між посадовими особами та працівниками державних органів, що визначає механізм використання функціональних можливостей Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Порталу Дія), зокрема, мобільного додатку Порталу Дія, для задоволення потреб щодо автоматизації та цифровізації процесів, повʼязаних із виконанням посадових обовʼязків та обміну інформацією між працівниками органів виконавчої влади та Секретаріату КМУ (Дія. Офіс).

Також затверджено Порядок формування та перевірки електронних службових посвідчень посадових осіб та працівників органів виконавчої влади і Секретаріату Кабінету Міністрів України та їх електронних копій. Внесено зміни до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг та Положення про інформаційну систему управління людськими ресурсами в державних органах в частині забезпечення належної технічної реалізації положень вищезазначених порядків.